fbpx

Umrah

Umrah 2024/2025

Umrah Pakketten 2024-2025 ( 1446H )

Umrah Zomervakantie

2 pakketten

Umrah September

0 Pakket

Umrah Oktober

0 Pakket

Umrah November

0 Pakket

Umrah December

0 Pakket

Umrah Januari

0 Pakket

Umrah

Umrah is een belangrijke islamitische pelgrimstocht die gelovigen van over de hele wereld ondernemen om hun toewijding aan Allah te tonen, spirituele verrijking te zoeken en innerlijke vrede te vinden. Hoewel Umrah niet verplicht is zoals de Hajj, wordt het beschouwd als een eervolle daad van aanbidding en een gelegenheid om dichter bij Allah te komen.

Umrah raakt het diepst van je hart met rituelen die doordrenkt zijn van diepe betekenis en symboliek. Deze rituelen vormen het kloppende hart van de pelgrimstocht en leiden gelovigen op een innerlijke reis vol spirituele vervulling. Ze wekken een diep gevoel van ontzag en eerbied op, terwijl je jezelf onderdompelt in de heilige handelingen van Umrah. Het zijn de stappen die je met volledige overgave en devotie zult volgen tijdens je onvergetelijke Umrah-ervaring. Laat je betoveren door de diepgaande betekenis achter deze rituelen en ontdek de ware essentie van Umrah.

  1. Ihram: Treed de staat van Ihram binnen door speciale kleding te dragen en je intentie voor Umrah uit te spreken. Het dragen van de Ihram-kleding symboliseert nederigheid en eenheid, en het is het moment waarop je jezelf volledig toewijdt aan de spirituele reis.
  2. Tawaaf: Na het betreden van de Ihram-staat, ga je naar de Masjid al-Haram in Mekka, waar de Ka’bah zich bevindt. Hier verricht je Tawaaf, wat betekent dat je zeven rondes tegen de klok in rond de Ka’bah loopt. Dit ritueel symboliseert je verbondenheid met Allah en je toewijding aan Zijn dienst.
  3. Sa’i: Na Tawaaf ga je naar de heuvels Safa en Marwah en verricht je Sa’i. Dit omvat het heen en weer lopen tussen de twee heuvels, in navolging van de zoektocht van Hajar naar water voor haar zoon Ismaël. Het symboliseert vastberadenheid en vertrouwen in Allah’s voorzienigheid.
  4. Halq of Taqsir: Na het voltooien van Tawaaf en Sa’i, kun je ervoor kiezen om je haar af te knippen (Halq) of slechts een klein deel ervan af te snijden (Taqsir). Deze handeling markeert het einde van bepaalde beperkingen van de Ihram-staat.

Het is een spirituele pelgrimstocht die je diep in je ziel raakt en je hart vervult met een gevoel van devotie en nederigheid. Terwijl je de rituelen van Umrah volgt, word je begeleid door ervaren professionals van Alhijra Travel, die niet alleen kennis en expertise hebben, maar ook een diep begrip hebben van de emotionele en spirituele betekenis achter elke stap.

Umrah is niet zomaar een reis; het is een persoonlijke reis van zelfreflectie, reiniging en overgave aan Allah. Door de rituelen met diepe toewijding en respect te volgen en de begeleiding van ervaren professionals aan je zijde te hebben, kun je de ware spirituele rijkdom van Umrah ervaren.

Met de begeleiding van ervaren professionals van Alhijra Travel worden al deze stappen zorgvuldig uitgelegd en begeleid, zodat je ze met toewijding en inzicht kunt voltooien. Onze ervaren begeleiders begrijpen de diepgaande betekenis achter elke stap en zullen je helpen om de rijkdom van de Umrah-ervaring volledig te waarderen.

Populaire pakketten

Veel gestelde vragen

Is de coronavaccinatie verplicht?

De grenzen zijn open voor zowel de gevaccineerde als de ongevaccineerde reiziger. Om Saudi-Arabië in te mogen reizen hebben de reizigers die zowel instappen in het vliegtuig als passeren van de landsgrenzen geen coronavaccinatie nodig om het land binnen te betreden.

Kijk voor meer informatie op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/saoedi-arabie & https://help.visitsaudi.com/  of neem gerust contact met ons op.

Benodigdheden Umrah

Voor het aanvragen van de visum heeft Alhijra Travel een aantal documenten van u nodig, dit zijn:

– Paspoort (met een geldigheid van minimaal zes maanden)
– Pasfoto (1 stuk)
– Huwelijksakte/uitreksel bij getrouwde stellen
– Uitreksel / familieboek (hala madania) bij kinderen

Reizen zonder Mahram

Het is wel mogelijk, mits er omstandigheden zijn. 

Kijk voor meer informatie op https://help.visitsaudi.com/of neem gerust contact met ons op.

Ga door met de boeking